събота, 13 юни 2015 г.

Cucumber-js and Chai how to expect if element with given selector exist in DOM

This week I had one problem with protractor and cucumberjs. I read protractor documentation and asked question into stackoverflow. I want to share one very small learned lesson here also. If you want to expect if element with a given selector exist in DOM you must use isPresent() it returns a promise that will resolve to whether the element is present on the page.

    element(by.id('someId')).isPresent().then(function(isElementVisible) {
         expect(isElementVisible).to.be.true;   
    });
 
Or use chai with promises.

    expect(element.isPresent()).to.eventually.be.false
 
However, the word "eventually" sounds unpleasant. We want to be sure not eventually sure. :)
Here can be viewed the quesion into stackoverflow.  

вторник, 2 юни 2015 г.

Емилиян Кърчев и http://energyaudit.bg

Емил или за възпитанието. Горкият Русо. Това е цитат от Богомил Райнов. Не е измислен от мен. Викнахме въпросният господин да направи експертиза на един теч, който излезе в следствие на направен ремонт. Решихме, че сайта му е най-представителен и изглежда най-професионално от всички. На сайта на господина няма цени. Казал е на жена ми цена от 138лв. Аз дойдох след работа, за да може да се извърши диагностиката, но не бях чул добре цената, която трябва да се плати.  Бях чул нещо от сорта на 174лв. Е дадох му 180лв с идеята, че ще си хване, колкото му трябват. Господина си ми пусна касова бележка за 180лв. След това разправял на жена ми, че за да ни пусне констативен протокол трябвало да чукне още 48лв а снимките се обработвали със специален софтуер. Не, че е кой знае какъв проблем де, но е важен принципа в крайна сметка. Браво Емо. Тия 50лв. да ги дадеш за лекарства. Ето го и сайта на господина.
Промяна от 04.06.2015г.
Да допълня. Това, че няма цени на сайта не отговаря на истината. Мое недоглеждане. Денят ми беше твърде зает, за да гледам сайта на господина. По тази причина и му дадох 180лв с идеята да си хване колкото е цената, както съм писал по-горе. Притежавам и касова бележка за сумата. По долу показвам и текущите цени на сайта на господина.
Сметката пак не излиза. При промяна цените спрямо тази дата (03.06.2015г) могат да бъдат извлечени от всеки кеш на търсеща машина.